Топ 3 индустриални лебедки Portable Winch

Топ 3 индустриални лебедки Portable Winch
7 март 2022

Portable Winch е канадска фирма, произвеждаща преносими фрикционни бензинови, електрически и акумулаторни лебедки. Продуктите са известни с невероятната си издържливост, теглителна сила, компактни размери и ниско тегло. Пренсоимите лебедки Portable Winch са предпочитани заради изключително лесната и гъвкава работа с тях. Предпочитани са и заради факта, че не зависите от дължината на въжето – на практика дължината на въжето е безкрайна. Сферите на приложение са най-различни - горско и ловно стопанствво, строителство, изтегляне на кабели, спасителни операции, височинни монтажи, изтегляне на мрежи против свлачища и много други. Понастоящем моделната гама обхваща 8 модела, задвижвани от бензинови двигатели Honda, електрически двигатели, както и модел с литиево-йонна батерия.

 

PCH1000

Преносимата фрикционна лебедка PCH1000 е първият модел специално разработен за вдигане на товари, на кандската фирма Portable Winch, произвеждащи само такъв тип лебедки – бензинови и електрически. Задвижван е от бензиновия  4-ри тактов двигател Honda GH-X50. Оборудвана е със спирачен механизъм за обезопасяване на товара. Спирачния механизъм е свързан и управлява съединителя, задействащ редуктора на лебедката. Модела може да се използва както за вдигане, така и за изтегляне на товари. Силата на вдигане/изтегляне може да бъде удвоявана и утроявана с помоща на отклоняващи ролки/полиспаст/. За PCH1000 се предлага и допълнителен барабан с по-голям диаметър/85 мм./, стандартния е с диаметър 57 мм. В зависимост от използвания барабан, силата и скоростта на вдигане/изтегляне се променя: теглителна сила - 775/540 кг., сила на вдигане – 250/175 кг., скорост - 12/18 м./мин. Собственото тегло на лебедката е само 19 кг. Използването и е лесно, закрепването е също лесно и бързо. За изтегляне най-лесния начин е дабъде закрепена към дърво или стълб с помоща на колан, като производителя предлага и допълнителни стойки за закрепване. За целите на вдигане следва да се използват предлаганите от производителя специализирани стойки.

PCT1800

Преносимата фрикционна лебедка PCT1800 е първият модел специално разработен за вдигане на товари, на кандската фирма Portable Winch, с електически двигател. Може да се каже, че е разработена за работа и в закрити/затворени помещения. Електрическия двигател се захранване от електропреносната мрежа/220V/ и предоставя ограничен работен цикъл – 15 мин. Работа на всеки един час. Собственото тегло на лебедката е 27 кг. Оборудвана е със спирачен механизъм за задържане на товара. Може да бъде използвана и за изтегляне на товари. Аксесоарите за закрепване са същите както за останалите модели. На разположение е и допълнителен барабан с по-голям диаметър – серийно с диаметър 85 мм., допълнителен с диаметър 57 мм. В зависимост от използвания барабан, скоростта и силата на вдигане/изтегляне се променя - от 820 до 1000 кг. при изтегляне и 250 кг. сила на вдигане, скорост – от 4,8 до 8,8 м./мин.

 

PCH2000

Преносимата фрикционна лебедка PCH2000 е един от последно представените на пазара модели на канадската фирма Portable Winch. Модела е оборудван с мощен 4-ри тактов двигател Honda GH-X160. Собственото тегло на модела е почти 35 кг. Лебедката предоставя сериозна теглителна сила – цели 1150 кг., и сила на вдигане 450 кг. За разлика от другите модели, при този няма на разположение барабан с различен диаметър. Закрепването на лебедката за целите на вдигане следва да се извършва с допълнителните аксесоари, предлагани от фирмата производител. Както може да се досетите, лебедката може да се използва и за изтегляне на товарите, като начина на закрепване може да бъде и сам с помоща на колан. Модела е предназначен за тежки индустриални работи. Въпреки това, работата с лебедката остава проста и лесна.

22 февруари 2022
Топ 3 преносими фрикционно лебедки Portable Winch

Запознайте се отблизо с преносимите фрикционни лебедки на канадската марка Portable Winch. Вижте разликите и преценете кой модел е най-подходящ за Вас. Ако все още имате въпроси потърсете ни на посочените телефони или ни пишете имейл.

прочети още
7 февруари 2022
Топ 3 самоходни косачки Spider

Запознайте се отблизо с моделите на чешката фирма Spider. Вижте разликите в моделите, при интерес бихме могли да направим демостранция на косачките с дистанционно управление Spider.

прочети още
18 декември 2020
Как да увеличим теглителната сила

За ваше улеснение тук сме подготвили информация за това как може ефективно да използвате преносимите лебедки Portable Winch и как да увеличите многократно теглителната им сила, използвайки една или повече отклоняващи ролки.

прочети още