Топ 3 преносими фрикционно лебедки Portable Winch

Топ 3 преносими фрикционно лебедки Portable Winch
22 февруари 2022

Portable Winch е канадска фирма, произвеждаща преносими фрикционни бензинови, електрически и акумулаторни лебедки. Продуктите са известни с невероятната си издържливост, теглителна сила, компактни размери и ниско тегло. Пренсоимите лебедки Portable Winch са предпочитани заради изключително лесната и гъвкава работа с тях. Предпочитани са и заради факта, че не зависите от дължината на въжето – на практика дължината на въжето е безкрайна. Сферите на приложение са най-различни - горско и ловно стопанствво, строителство, изтегляне на кабели, спасителни операции, височинни монтажи, изтегляне на мрежи против свлачища и много други. Понастоящем моделната гама обхваща 8 модела, задвижвани от бензинови двигатели Honda, електрически двигатели, както и модел с литиево-йонна батерия.

 

PCW5000/PCW5000 HS

PCW5000 е първия модел на Portable Winch, като той е и най-популярния и продаван модел фрикционна преносима лебедка. Задвижван е от легендарния бензинов двигател Honda GH-X50, позволяващ постоянен работен цикъл. Модела е проедпочитан заради компактните си размери, ниското тегло /около 18 кг./, голямата теглителна сила /1000/700 кг. в права линия/ и невероятната си надеждност. Скороста на теглене е 12/18 метра в минута, което зависи от диаметъра на използвания барабан. Модела PCW5000 HS /хай спийд/ е високо скоростен – в сравнение с PCW5000 редуктора на HS модела, е по-бърз. Теглителната сила на PCW5000 HS е 350/500 кг., скороста на теглене 24/36 метра в минута, зависещи от диаметъра на използвания барабан. Теглителната сила може да бъде удвоявана и утроявана с помоща на отклоняващи ролки/полиспаст/, което разбира се е за сметка на скороста на теглене. Закрепването в работна позиция на преносимата лебедка е много лесно – най-простия метод е с колан за дърво или стълб, като марката предлагат и специализирани стойки за закрепване – към теглич, стълб, дърво, както и към земята. Двата модела могат да бъдат използвани и за вдигане, като се препоръчва при вдигане товара да бъде обезопасен.

 

PCW3000/PCW3000 Li-io

Portable Winch PCW3000 е най-компактния и лек модел преносима фрикционна лебедка – само 9,5 кг.тегло! Теглителната сила която предоставя обаче не е никак малка – цели 700 кг. в права линия, като с помоща на отклоняващи ролки /полиспаст/ можете да увеличавате тглителната сила при необходимост. Скороста на теглене в права линия е 10 метра в минута. Задвижвана е от бензинов двигател Honda GH-X35, който позволява на лебедката да работи под всякакъв наклон и постоянен работен цикъл. . Закрепването в работна позиция на преносимата лебедка е много лесно – най-простия метод е с колан за дърво или стълб, като Portable Winch предлагат и специализирани стойки за закрепване – към теглич, стълб, дърво, както и към земята. PCW3000 е много популярна сред ловците заради ниското си тегло, компактните си размери и възможността да работи под всякакъв ъгъл. Предлага се и модел, захранван от литиево-йонна батерия – PCW3000 Li-io, чиято теглителна сила е 1000 кг., а скороста на теглене е 11,6 метра в минута. Този модел може да бъде използван и в закрити пространства и помещения. Предлага се с батерии 2,5 и 5,0 Ач., като постонното време за работа с едно зареждане е съответно 45 и 90 минути.

 

PCW4000

Portable Winch PCW4000 е най-новия модел на канадския производител, представен през 2021 година. Модела е предназначен основно за вдигане, като за целта е оборудван със спирачен механизъм за въжето и съединител на двиателя. Задвижвана е от бензинов двигател Honda GH50, позволяващ работен наклон 360 градуса и постоянен работен цикъл. Теглителната сила е 1000 кг., като тя оже да бъде увеличавана с помоща на отклоняващи ролки/полиспаст/. PCW4000 е компактен и лек – само 12 кг., а същевременно скорста на теглене/вдигане е голяма – 13,6 метра в минута. Закрепването в работна позиция на преносимата лебедка е много лесно – най-простия метод е с колан за дърво или стълб, като марката предлага и специализирани стойки за закрепване – към теглич, стълб, дърво, както и към земята. За вдигане се препоръчват стойките за вертикално вдигане. Самата работа с лебедката е много лесна и проста. Спирачния механизъм е надежден и сигурен. Може да се каже, че модела е мултифункционален – може да се използва както за работни, така и за частни цели – лов, строителство, височинни монтажи и много други.

7 март 2022
Топ 3 индустриални лебедки Portable Winch

Запознайте се отблизо с преносимите индустриални лебедки на канадската марка Portable Winch. Вижте разликите и преценте кой модел е по-подходящ за Вас. Ако все още имате въпроси винаги можете да ни пишете имейл или да ни потърсите на посочените телефони.

прочети още
7 февруари 2022
Топ 3 самоходни косачки Spider

Запознайте се отблизо с моделите на чешката фирма Spider. Вижте разликите в моделите, при интерес бихме могли да направим демостранция на косачките с дистанционно управление Spider.

прочети още
18 декември 2020
Как да увеличим теглителната сила

За ваше улеснение тук сме подготвили информация за това как може ефективно да използвате преносимите лебедки Portable Winch и как да увеличите многократно теглителната им сила, използвайки една или повече отклоняващи ролки.

прочети още